Veri giriş elemanı, temel düzeyde kurumsallaşmış şirketlerin, analiz yapılan araştırmaların verilerini dijital ortama aktarır ve web sitelerini yönetir. Araştırmada toplanan verilerin dijital alana aktarılması, döviz giriş ve çıkışı, düzenli ürün ya da stok kontrolünü de denetler. Firmanın veri kayıt sürecini sağladığı gibi bilgisayarla ilgili tüm işlemleri de yürütür. Kurumsallaşmış firmalar, pozisyona göre bu işlerin hepsini ya da bazılarını isteyebilir. Her firmanın çalışma ve işleyiş düzeni farklıdır. Veri giriş elemanın yaptığı işleri detaylandırmak gerekirse;
- Sisteme yüklediği verileri düzenlemek ve sıralamak,
- Şirketin verilerini eksiksiz ve doğru biçimde girmek,
- Veri gizliliğini sağlamak,
- Sonuçlanmış çalışmaları sisteme girip yedeklerini almak,
- Veri kalitesinde üst düzey performans sağlamak için çalışmalar yapmak,
- E-ticaret sitelerin yeni ürün tanıtımını yapmak,
- Firmanın web sitesini; denetlemek, içeriklerini kontrol etmek ve herhangi bir sorun olursa müdahale etmek veri giriş personelinin çalışma görevlerindendir.
Freelance Veri Giriş Elemanı
Freelance veri giriş elemanı, akademikfreelancer.com üzerinden ilan açarak müşterilerine kolayca ulaşabilir. Evden hizmet vermek isteyen, profesyonel olarak veri girişi yapmak isteyen kişiler ilk olarak ücretsiz olarak kayıt olur ve bir ilan açar. Daha sonra home office veri girişi elemanı istenilen şartları karşılıyorsa teklif gönderir. Editörler, iş tekliflerini alanında uzman kişilere yönlendirir ve alınan iş, belirli süre içinde yapılması gerekir. İşler, tamamlandıktan sonra sistem tarafından onaylanarak freelance veri girişi yapan kişinin bakiyesine eklenir.
Veri Giriş Elemanı Maaşı
Veri giriş elemanı maaşı 2023 yılında ortalama 16.500 TL’dir. Veri giriş personeli minimum 12,900 TL, maksimum 30,000 TL’ye kadar maaş alabilir. Verilen maaş; firmaya, mesai saatine ve yapılan işe göre değişir. Freelancer veri giriş işi yapan kişiler ise çalıştığı saat kadar ücret alırlar. Örneğin, Gününün yarısını bu iş için harcayan bir kişi, aylık olarak asgari ücret civarında para kazanabilir. Freelancer çalışmalarda kazanç, kişinin performansına bağlıdır.
Veri Girişi Elemanı Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Veri girişi yapmak için herhangi bir bölümden mezun olmanıza gelen yoktur. Bu alanda kendinizi geliştirdiyseniz ve eğitimini aldıysanız bu işi yapabilirsiniz. Genel olarak veri giriş elemanı olmak için gereken şartları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Sunum ve raporlama becerisi,
- Bilgisayar Microsoft Office gibi temel ya da istenilen programa hakim olmak,
- Ekip çalışmasına uyum sağlamak,
- Bilişim teknolojilerine hakim olmak,
- Etkili iletişim becerisi sergilemesi istenir.
Keşfedin: Proofreading Hizmeti
Veri Giriş Personeli Nasıl Olunur?
Veri giriş personeli olmak için üniversite ya da bölüm okumanız gerekmez. Microsoft Office programlarını iyi bilmeniz, sunum yapma becerinizin ve şirketin verilerini sorunsuz dijital ortama aktarmanız veri giriş personeli olmanız için yeterlidir. Kurumsal firmalar normal eleman aradığı gibi freelance çalışan personeller de arar.
Evden data girişi personeli olmak isterseniz siteler; tez düzenleme, akademik çeviri, tez sunumu kaynak dijitalleştirme ve makale yazarı gibi konularda bilgi birikimi olan kişileri arar. Bu tür alanlara hakimseniz ve evden çalışmak isterseniz kaydolabilirsiniz.
Size En Uygun Olanı Seçin: Veri Analizi Hizmeti
Veri Girişi Yapana Ne Denir?
Veri girişi yapana, veri girişi elemanı ya da personeli denir. Data girişi personeli olduğunuzda verilerin dijital ortama aktarılmasından sorumlu olursunuz. İşinizde iyi olmanız için bilişim teknolojilerini bilmeniz, sunum ve raporlama becerilerinizin olması gerekir.
Veri Girişi Elemanı Hangi Bölüm?
Veri girişi elemanı olmak için belirli bir bölümde okumanız gerekmez. Lise mezunu olup, Microsoft Office programlarını bilmeniz, sunum hazırlamanız ve firmanın verilerini dijital ortama aktarmanız yeterli olur.
Size Göre Olabilir: Redaksiyon Hizmeti