Sesi Yazıya Çevirme Siteleri | En İyi 9 Site

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Makale detayı
Sesi Yazıya Çevirme Siteleri | En İyi 9 Site

Sesi yazıya çevirme siteleri, ses dosyalarını kısa sürede yazılı hale getirmenize olanak sağlayan programlardan oluşmaktadır. Sesi yazıya dönüştürme, Türkçe olarak talep edildiğinde doğru sonuçlar ortaya çıkmayabilir. Programlar genel olarak İngilizce kökenli olduğu için profesyonel bir desteğe ihtiyacınız olabilir. Denemeniz için sizler için derlediğimiz sesi yazıya dönüştürme siteleri listesi:

sesi yaziya cevirme

1.Voicedocs

Ücretsiz deneme hakkı veren Voicedocs, en fazla kullanılan sesi yazıya dönüştürme sitesidir. Röportaj, toplantı ve videolara alt yazı eklemek için kullanabilirsiniz. Yurt dışında ve Türkiye’deki üniversiteler de Voicedocs’u kullanıyor. Kullanmanız için para ödemeniz istense de 10 dakika ücretsiz kullanabilirsiniz.

2.Google Speech

Birçok uygulama ya da site ücret talep ederken Google Speech, sesi yazıya ücretsiz çevirir. Site, basit ve gereksiz yazılar bulunmadığı için istediğinizi kolaylıkla bulabilirsiniz. Video konuşmalarını kolaylıkla yazıya dökebilirsiniz. Google’ın özelliği olduğu için kalitesi de birçok benzer programın üstündedir.

3.Google Docs

Hem bilgisayardan hem de telefondan kullanılabilen Google Docs, ücretsizdir. Konuşmayı yazıya çevirdiği gibi yazıların çevrim içi saklanmasını da sağlıyor. Sesle yazma özelliğini ‘’Araçlar’’ bölümünden kullanabilirsiniz. Kaliteli olması, düzgün çalışması ve Google’ın olması nedeniyle en çok kullanılan sesi yazıya çevirme siteleri arasındadır.

4.Speech Texter

Speech Texter, basit arayüzlü, kullanışlı ve ücretsiz sesi yazıya çevirme sitesidir. Diğer uygulamalarda olduğu gibi birçok farklı dili algılayabilir ve yazabilir. Oluşturduğunuz yazıyı bilgisayara indirebilir ya da yazıcı ile kağıda çıkarabilirsiniz.

5.Dictation.io

Dictation.io, sesi yazıya çevirme yapay zeka teknolojisini kullanır. İngilizce, Arapça, Türkçe, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca gibi birçok farklı dili algılayıp sesi yazıya çevirir. Dictation.io kullanırken mikrofonunuzun kalitesine dikkat edin. Sesi algılarken bazen farklı kelime yazabilir.

6.Gboard

Telefondaki ses kaydını yazıya çevirme için uygulama arayanlar Gboard’ı deneyebilir. İşinizi hızlı, güvenli ve zamandan tasarruf ederek yapabilirsiniz. Gboard; Birden fazla dil yazma, otomatik düzeltme, hareket halindeyken yazma gibi özellikleri bulunur. Sitesi olmasa da Google Play Ya da Apple üzerinden indirebilirsiniz.

7.Just Press Record

Just Press Record, iOS telefonlar için tek dokunuşla kayıt, deşifre ve iCloud senkronizasyonu sağlar. Uygulama Apple için kullanılsa da Android kullanıcıları APK ile indirebilir. Farklı dillere çevirisi, pratik kullanımı ve iyi çevirisi bulunur.

8.Sonix

Sonix, ücretli program olsa da 15 dakika ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz. 38’den fazla dilde dönüştürme, tarayıcı içi düzenleyici, oynatma düzenleme ve paylaşma gibi birçok özelliğinden faydalanabilirsiniz. Sonix, saniyeler içinde transkriptlerin kısa özetini oluşturabildiği gibi videodaki sesi yazıya çevirme özelliği de bulunur.

9.Speechnotes

Speechnotes uygulamasında yazınızı isterseniz Google Drive’da yedekleyebilirsiniz. Kısa ya da uzun metinlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hızlı olması, basit yapısı ve kolay çevirisi ile not defteri gibi kullanabilirsiniz. Speechnotes uygulamasını ister çevrim içi isterseniz çevrim dışı kullanabilirsiniz. Blog yazarları, koşucular, iş adamları ve yazarlar pratik kullanımı nedeniyle Speechnotes’u tercih edebilir. Android üzerinden

Uzman Freelancerlardan Destek Talep Edin

Akademik Freelancer, uzman freelancer ekosistemi ile birlikte ses deşifresi konusunda profesyonel destek sağlar. Saatler içerisinde sesi yazıya çevirmek istiyorsanız, kayıt olun ve keşfedin.

Keşfedin: Kaynak Dijitalleştirme

akademikfreelancer

Şu tarihten beri yazar: Temmuz 31, 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rating*