Sitemizde freelancer olarak çalışan uzmanlar aracılığıyla kaynakça düzenleme ihtiyacınıza en uygun çözümleri bulabilirsiniz.
ingilizce turkce ve turkce ingilizce ceviri sertifikali cevirmen
Başlangıç fiyatı: 200.00₺- 0.0/5 (0)
- 0 Sırada
Tez veya Makalelerinizdeki Kaynakça Kısmını Kılavuza uygun bir şekilde düzenleyebilirim
Başlangıç fiyatı: 25.00₺- 0.0/5 (0)
- 0 Sırada
Kaynakça düzenleme hizmeti çalışmanın kaynaklarının eklenme şeklinin düzeltilmesi amacı ile verilen hizmetlerdir. Düzenleme kapsamında hazırda bulunan kaynakların metin içi ve metin sonunda ilgili kurumun talep ettiği şekilde düzenlenerek çalışmaya eklenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Kaynakça düzenleme hizmetinin özünde akademik çalışmaları yayına ve kabule uygun hale getirmek vardır.
Kurum tarafından kabul edilmeyen birçok çalışma özünde içerik olarak uygun olmasına rağmen fiziki kurallar çerçevesinde uygun olmadığından düzenlemeye gider. Kaynakça düzenleme hizmeti kurallara uygun olacak şekilde kaynakların çalışmaya eklenmesi ile sorunun kısa sürede çözülmesine imkan tanır.
Kaynakça düzenleme yapılırken kaynaklar toplanarak işe başlanır. Ardından toplanan tüm kaynaklar teker teker kontrol edilir. Kaynakçanın düzenlenmesi ve yeniden oluşturulması aşağıda yer alan adımların sırasıyla gerçekleştirilmesi ile tamamlanır. Kaynakça düzenlenirken ilgili kurumun talep ettiği düzenleme kuralları göz önünde bulundurulur. Adım adım kaynakça düzenleme;
- Kaynakçanın hangi formatta hazırlanacağı belirlenir.
- Kaynakçaya eklenecek olan tüm kaynaklar toplanır.
- Kaynakların her birinin yazar adı, eser adı, yayınevi adı, şehir, yıl bilgilerinin tam olup olmadığı kontrol edilir. Eksik varsa her kaynak için teker teker düzenleme yapılır.
- Kaynaklar talep edilen kaynakça gösterme formuna göre metin içinde kaynak gösterilen yerlere ve kaynakça bölümüne MS Office programları arasında yer alan Word programı (İSNAD benzeri atıf sistemleri için ayrı atıf gösterme programları ile) üzerinden eklenir.
- MS Office Word programı ile atıf gösterme yolunun seçilmesi ve ardından çalışma içerisinde atıfların metin içi olacak şekilde eklenmesi yeterlidir.
- Çalışmanın sonunda eklenecek kaynak kalmadığına emin olunduktan sonra Word üzerinden kaynakça ekle seçeneğine tıklanması yeterlidir. Çalışmanın sonuna kaynakça eklenmiş olacaktır.
Kaynakçayı APA formatına getirme dikkat isteyen bir uygulamadır. Öncelikle kaynakçanın APA formatına uygun olmaması halinde tüm kaynaklar yukarıda maddelendirilen yol ile sırasıyla çalışmaya eklenmelidir. Kaynakların APA formatına doğrudan tek bir hamle ile dönüştürülmesi mümkün olmayabilir. Bu durumun temel nedeni ise format değiştirme sırasında bilgilerin her birinin tam olduğundan emin olunamaması, bilgilerin eklenme sırasının elle düzenlenmesi gerekmesi gibi ihtiyaçlardır.
Kaynakçayı APA formatına getirebilmek için doğrudan tek bir hamle ile işlem yapmaya çalışmak yerine adım adım kaynakçayı düzenlemek gerekir. Kaynakçanın formunun uygun hale gelmesi tüm kaynakların teker teker düzenlenmesinden sonra olacaktır. APA formunda yazılan bir kaynakça aşağıda örnek gösterilen şekilde olmalıdır.
Yazar Soyadı, Y. (Yayın Yılı). Yayın Adı (Baskı Sayısı b., Cilt Cilt Numarası). (Ç. Adı, Çev.) Yayın Şehri: Yayıncı.
APA formatında kaynakça oluşturmak için doğrudan çalışma hazırlanırken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Halihazırda hazırlanmış olan bir kaynakça söz konusu ise tüm kaynaklar metin içinde teker teker eklenerek düzeltilmelidir. Ardından çalışma sonuna Word üzerinden kaynakça eklenmelidir. Aşağıda yer alan yönlendirmeleri takip ederek APA formatında kaynakça ekleyebilirsiniz. Öncelikle metin içinde atıf yaptığınız cümlenin hemen sonuna gelin ve ardından aşağıdaki işlemleri yapın.
- Word uygulamasının üst menüsünde bulunan Başvurular sekmesine gidin.
- Başvurular bölümünde yer alan Stil kısmında APA formatını seçin.
- Ardından alıntı eklemek için “Alıntı Ekle” seçeneğine tıklayın.
- Alıntı ekleme bölümünde yer alan “Yeni Kaynak Ekle” seçeneğine tıklayın.
- Yeni kaynak eklerken yukarıda yer alan kutucuk karşınıza çıkacaktır. Kutucuğu doğru bir şekilde doldurmaya özen gösterin. Kaynak olarak göstermek istediğiniz hususların tamamı seçenekler arasında yoksa “Tüm kaynakça alanlarını göster” diyerek ekleyebileceğiniz diğer alanlar arasında aradığınız kutucuğu bularak ekleme işlemini gerçekleştirin.
- Ardından işlemi tamamlayın. Metin içi atıf (Yazar Soyadı, Yayın Yılı) şeklinde görünecektir. Endişe etmeyin. Kaynakça bölümünde kaynağın tamamı APA formatına göre çalışmanın sonunda “Kaynakça Ekle” seçeneğine tıklandığında eklenecektir.
Kaynakçayı MLA formatına getirme işlemleri her bir kaynak için teker teker gerçekleştirilmelidir. Halihazırda tamamlanmış olan çalışmalar için atıf formunun değiştirilmesi her ne kadar Word gibi uygulamalarda gerçekleştirilebilse de her bir kaynağın elle teker teker kontrol edilmesi gerekir. Kaynakların doğru bir şekilde değiştiğinden emin olmak için kaynak ekleme sırasında bilgilerin tamamının eksiksiz eklendiğinden de emin olmak gerekir.
Kaynakçayı oluşturmuş ve sonrasında farklı bir atıf sistemi ile değiştirmek istiyorsanız akademik bağlamda yeterliliği bulunan Freelancer uzmanlardan kaynakça düzenleme hizmeti alabilirsiniz. Kısa sürede kaynakçanızı kurum tarafından talep edilen forma uygun hale getirebilir ve yayın kabulü için gerekli kriterleri sağlayabilirsiniz.
Kaynakça düzenleme programı özellikle Word uygulamasını kullanmayanlar ve Word üzerinde atıf şekli bulunmayan çalışmalar için tercih edilmektedir. En çok kullanılan kaynakça programları Mendeley, Zotero ve EndNote olarak bilinir. Bu programlar halihazırda hazırlanmış olan bir kaynakçanın başka bir formata toptan dönüştürülmesi üzerine çalışmaz. Bu işlem elle yapılmalıdır.
Kaynakça eklenirken kaynakça düzenleme programlarından faydalanarak kaynakça oluşturmak akademik olarak kurallara uygun içerikler üretmek için tercih edilebilmektedir. Öte yandan birçok atıf sistemi Word tarafından desteklendiğinden ayrıca bir atıf programı kullanmak gerekmez. Örneğin İslami İlimler alanında yer alan akademik yayınlar için İSNAD atıf sistemi tercih edilmektedir. Bu atıf sistemi henüz yeni olduğundan Word üzerinde bulunmaz. İSNAD atıf sistemi ile içerik hazırlamak isteyen araştırmacılar için Zotero benzeri programlar kurtarıcı olabilmektedir.
Tez kaynakça kontrolü yaptırma, kaynakçanın yetersiz olma ihtimali durumunda başvurulan bir hizmettir. Akademik bağlamda uzmanlığı bulunan kimseler tarafından yapılan kaynakça kontrolü ile tez içinde yer alan tüm kaynaklar incelenir. Kaynakların eklenmesi sırasında eksik bilgi bulunması halinde bilgiler temin edilerek tamamlanır.
Tez kaynakça kontrolü yapılırken kaynakların her birinin metin içindeki konumlarına da bakılır. Kaynakça eklenirken metin içi atıfların doğru yapıldığından da emin olunur. Örneğin kaynakça eklenirken kaynağın yıl bilgisi eklenmemişse APA tarzına göre hazırlanan bir çalışmada metin içi atıfta sadece yazar adı yazar. Yazar adının tek başına yazması uygun değildir. Yayın yılı da bulunmalıdır. Yayın yılının kaynakçaya eklenmesi, metin içi atıfta olup olmadığının kontrol edilmesi gibi tüm işlemler tez kaynakça kontrolü yaptırma hizmeti sırasında gerçekleştirilir.
Makale kaynakça kontrolü yaptırma hazırlanan çalışmanın kaynaklarının yeterli olup olmadığının kontrol edilmesi, kaynakların her birinin eksiksiz olarak ekli olduğundan emin olunması gibi amaçlar ile yapılır. Makale kaynakça kontrolü yaptırılırken aynı zamanda kaynakçanın uygunluğu da tespit edilir. Kaynakların kullanılan atıf sistemi yönünden kurum tarafından talep edilen atıf sistemi ile aynı olup olmadığının tespit edilmesi kaynakça kontrolünün bir parçasıdır.
Siz de ihtiyacınız olan tüm kaynakça ekleme, düzenleme hizmetleri için alanında uzman akademisyenlere başvurun. Freelancer olarak faaliyet gösteren akademisyenlerden fiyat alarak bütçenizi korurken çalışmalarınızı kurum tarafından talep edilen kurallara uygun hale getirin.
Akademik çalışmalarda kullanılan birçok referans stili bulunmaktadır. En yaygın olarak kullanılan ve bilinenleri aşağıda bulabilirsiniz:
- APA: Amerikan Psikoloji Derneği tarafından kurulan atıf sistemidir. Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri alanında sıkça tercih edilir.
- MLA: Modern Dil Derneği tarafından oluşturulan atıf sistemidir. Metin sonunda yer alan alfabetik sıralı yayın listesi MLA türü atıf kullanıldığını gösterir. Alıntılarda metin içinde de çok kısa parantezler yer almaktadır. Parantez içinde yazar adı ve sayfa numarası yer alır.
- Harvard: Harvard Üniversitesi tarafından oluşturulan atıf sistemidir. APA tarzı ile metin içi kaynakçada kaynak gösterme yönünden oldukça benzer.
- Chicago: Chicago Üniversitesi tarafından 1906 yılında oluşturulmuş olan atıf sistemidir. İki çeşidi vardır. İlki Notlar Bibliyografya Sistemi olarak bilinirken ikincisi Yazar Tarih Sistemidir. İlki edebiyat ve sanat dallarında tercih edilirken ikincisi sosyal bilimler alanında tercih edilir.
- İSNAD: İslami İlimler alanında gerçekleştirilen çalışmalarda tercih edilen görece yeni bir atıf sistemidir.
Kaynakça düzenleme fiyatları, kaynakların sayısına göre değişkenlik göstermekle birlikte 100 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir. Sitemizdeki freelancerlar kısa süre içerisinde çalışmanızın kaynakça bölümünü düzenleyip formata uygun hale getirmektedir. Freelancer uzmanlarımız tarafından verilen ilanlara teklif verebilir, çalışmalarınızı yaptırabilirsiniz.